Centre d'Odontologia General | Quina és la certesa de l’afirmació: els implants són per sempre.
969
post-template-default,single,single-post,postid-969,single-format-standard,bridge-core-2.4.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive

Quina és la certesa de l’afirmació: els implants són per sempre.

Quina és la certesa de l’afirmació: els implants són per sempre.

Els implants actualment es consideren un pilar fonamental en l’odontologia. La seva aparició ha comportat un gran evolució en la forma de realitzar una rehabilitació oral. No obstant, tenen les seves limitacions i en alguns casos la seva supervivència es veu compromesa com a conseqüència d’una pèrdua de la connexió directa i estructural entre l’os i la superfície d’un implant sota carrega funcional. Aquest concepte establert per Branemark és conegut com a osteointegració.

Hem de saber que de la mateixa manera que la gingivitis i la periodontitis afecten les dents naturals, en implantologia apareixen dos processos patològics la mucositis i la periimplatitis.

L’aparició de la patologia periimplantaria es veu afavorida per múltiples factors de risc que podem dividir en tres grans grups: associats al pacient, a l’implant o a la tècnica. Ens centrarem en els primers que son el que ha de tenir presents el pacient.

Nombrosos estudis citen que aquests factors de risc poden comprometre la vida de l’implant. És fonamental que el pacient que es sotmet a la col·locació d’implants es trobi estable periodontalment, ja que l’activitat de la malaltia augmenta la probabilitat de que es desenvolupi un procés patològic periimplantari. De la mateixa manera que les persones fumadores o amb hàbits higiènics deficients presenten un major risc de que fracassi l’implant. També és important que l pacient comuniqui si presenta alguna afecció sistèmica, ja que per exemple una diabetis mal controlada pot alterar la cicatrització i la resposta inmune.


LA PERDUDA D’IMPLANTS ÉS MENOR EN ELS PACIENTS SENSE MALALTIA PERIODONTAL PRÈVIA I AMB BONA HIGIENE ORAL.


Per tant, hem de saber que hi ha casos en els que l’implant pot fracassar. Per tant, trenquem el mite de que tots els implants que es col·loquen en boca tenen èxit. Per aquest motiu, es imprescindibles la correcta tècnica, l’ús de materials de qualitat i l’ajuda del pacient controlant els possibles factors de risc, reduint així al màxim les possibles complicacions.

 

Referencies bibliogràfiques

  1. Bahat O, Sullivan RM. Parameters for successful implant revisited part I: immediate loading consdiered in light of the original prerequisities for osseointegration. Clin Implant Dent Relat Res. 2010;12(1);e2-12.
  2. Javed F, Romanos GE. The role of primary stability for succesful immediate loading of dental implants. A literatura review. J Dent. 2010;38(8):612-20.
  3. Smeets R, Henningsen A, Jung O, Heiland M, Stein JM. Definition, etiology, prevention and treatment of peri-implantitis–a review. Head Face Med. 2014;3;10:34.
  4. Rodriguez- Argueta OF, Figueiredo R, Valmaseda- Castellón E, Gay- Escoda C. Postoperative complications in smoking patients treated with implants: a retrospective study. J Oral Maxillofac Surg. 2011;69(8):21527.

 

 

No Comments

Post A Comment