Centre d'Odontologia General | Patologia de la son
440
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-440,bridge-core-2.4.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive

Patologia de la son

Patologia de la son

 Dormir adequadament ens permet conservar cos i ment en bon estat. Un terç de la població pateix algun tipus de trastorn del son.

 

Un dels trastorns més comuns és la Síndrome d’Apnea del son, que afecta en un de cada tres adults. Es caracteritza principalment pel tancament de la via aèria superior i la consegüent dificultat del pas de l’aire.

 

Els problemes derivats d’aquesta patologia són de gran importància com el desenvolupament d’hipertensió, problemes cardiovasculars, deteriorament cognitiu, accidents de trànsit, etc.

Quin és el tractament?

Primera fase: L’ESTUDI DEL SON

Sempre que sospitem la possible presència d’apnees, és necessari fer un diagnòstic precís.

 

En aquesta consulta disposem d’un senzill dispositiu electrònic que permet realitzar un estudi del son.

Segona fase: L’ESTUDI DE LA LECTURA

Un cop recollides les dades són analitzades i valorem el grau de severitat de les apnees i el ronc.

Tercera fase: APARELL INTRAORAL

Els casos positius on es precisa tractament, es realitza un aparell intraoral que el pacient utilitza per dormir. Es tracta d’una fèrula que es col·loca al maxil·lar superior i a l’inferior. Aquesta actua evitant la retracció de la mandíbula i obre el pas d’aire a la via aèria. Amb això aconseguim reduir el nombre de apnees del pacient.

 

Els professionals d’aquest centre hem rebut formació per al diagnòstic i tractament de la apnees i el roncar. I treballem conjuntament amb una Unitat del Son amb especialistes en aquests tipus de trastorns. Per tant, també el podem ajudar en casos més casos severs o amb patologies associades.

  • Quan visitar-nos? (si li han dit que):

    • Ronca.
    • Deixa de respirar durant la nit.
    • Es sent cansat o somnolent durant el dia

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres